Station Doetinchem De Huet

Station Doetinchem De Huet is een belangrijk spoorwegstation in de stad Doetinchem, gelegen in de provincie Gelderland. Het station werd geopend op 3 juni 1985 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio. In dit artikel wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van het station, de ligging in de stad Doetinchem De Huet, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

Station Doetinchem De Huet werd geopend op 3 juni 1985 als onderdeel van de spoorlijn Winterswijk – Zevenaar. Deze spoorlijn werd aangelegd om de Achterhoek beter bereikbaar te maken en om de reistijd tussen de verschillende steden in de regio te verkorten. Het station is vernoemd naar de wijk De Huet, waar het station zich bevindt. In de loop der jaren is het station meerdere keren verbouwd en uitgebreid om aan de groeiende vraag van reizigers te kunnen voldoen. Zo werd in 2006 het aantal perrons uitgebreid en werd er een nieuwe fietsenstalling gebouwd.

Ligging in de stad Doetinchem De Huet

Station Doetinchem De Huet is gelegen in de wijk De Huet, aan de oostkant van de stad Doetinchem. De wijk De Huet is een relatief jonge wijk, die voornamelijk bestaat uit woonwijken en enkele bedrijventerreinen. Het station ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van het centrum van Doetinchem en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. In de directe omgeving van het station zijn diverse voorzieningen te vinden, zoals winkels, restaurants en hotels.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Doetinchem De Huet wordt bediend door stoptreinen van vervoerder Arriva. Deze treinen rijden op de spoorlijn Winterswijk – Zevenaar en stoppen op alle tussengelegen stations. Vanaf station Doetinchem De Huet vertrekken er treinen in de richting van Winterswijk en Zevenaar. In Zevenaar kan er overgestapt worden op de treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) richting Arnhem en verder het land in. De treinen rijden doorgaans twee keer per uur in beide richtingen, met uitzondering van de avonduren en het weekend, wanneer er eenmaal per uur een trein rijdt.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van station Doetinchem De Huet zijn er diverse parkeermogelijkheden voor de auto. Aan de voorzijde van het station bevindt zich een ruime parkeerplaats waar gratis geparkeerd kan worden. Deze parkeerplaats biedt plaats aan ongeveer 100 auto’s en is doorgaans voldoende om aan de vraag te voldoen. Daarnaast zijn er in de nabije omgeving van het station diverse parkeerplaatsen op straat waar eveneens gratis geparkeerd kan worden. Het is aan te raden om tijdens de spitsuren rekening te houden met een beperkte beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

Fietsenstalling

Station Doetinchem De Huet beschikt over een ruime fietsenstalling, die zich aan de voorzijde van het station bevindt. Deze fietsenstalling biedt plaats aan ongeveer 200 fietsen en is gratis te gebruiken. De fietsenstalling is overdekt en voorzien van verlichting, waardoor het stallen van de fiets ook in de avonduren veilig en comfortabel is. Daarnaast zijn er in de directe omgeving van het station diverse fietsenrekken te vinden waar eveneens gratis geparkeerd kan worden.

Restaurants en winkels

In de directe omgeving van station Doetinchem De Huet zijn er diverse restaurants en winkels te vinden. Op loopafstand van het station bevindt zich een klein winkelcentrum met onder andere een supermarkt, een bakker, een drogisterij en een bloemenwinkel. Daarnaast zijn er enkele horecagelegenheden te vinden, zoals een snackbar, een pizzeria en een Chinees restaurant. Voor een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca kan men terecht in het centrum van Doetinchem, dat op ongeveer 3 kilometer afstand van het station ligt.

Hotels in de buurt

In de nabije omgeving van station Doetinchem De Huet zijn er enkele hotels te vinden waar overnacht kan worden. Op ongeveer 1 kilometer afstand van het station bevindt zich een Van der Valk hotel, dat beschikt over ruime kamers en diverse faciliteiten, zoals een restaurant, een bar en een fitnessruimte. Daarnaast zijn er in het centrum van Doetinchem diverse andere hotels en bed & breakfasts te vinden, die op ongeveer 3 kilometer afstand van het station liggen. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, zeker in de drukkere periodes zoals vakanties en evenementen in de stad.

Station Doetinchem De Huet is een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio en biedt diverse faciliteiten en voorzieningen om het reizen zo aangenaam mogelijk te maken. Met de goede bereikbaarheid, parkeermogelijkheden en nabijgelegen voorzieningen is het station een ideale uitvalsbasis voor zowel dagjesmensen als forenzen.

Plaats een reactie