Station Eygelshoven Markt

Station Eygelshoven Markt is een belangrijk spoorwegstation in de stad Eygelshoven, gelegen in de provincie Limburg. Het station werd geopend op 9 december 2018 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Eygelshoven, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

De geschiedenis van Station Eygelshoven Markt gaat terug tot de plannen voor een nieuw station in de stad Eygelshoven. Het station werd gebouwd om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren en om een betere verbinding te bieden tussen Eygelshoven en omliggende steden en dorpen. De bouw van het station begon in 2017 en werd voltooid in 2018. Op 9 december 2018 werd het station officieel geopend en in gebruik genomen.

Station Eygelshoven Markt is het tweede station in de stad Eygelshoven, naast het reeds bestaande station Eygelshoven. Het nieuwe station is gebouwd om de groeiende vraag naar openbaar vervoer in de regio op te vangen en om een betere verbinding te bieden met de nabijgelegen stad Heerlen en andere omliggende steden en dorpen.

Ligging in de stad Eygelshoven

Station Eygelshoven Markt is gelegen in het centrum van de stad Eygelshoven, aan de Marktstraat. Het station ligt op loopafstand van diverse winkels, restaurants en andere voorzieningen in het centrum van de stad. De centrale ligging van het station maakt het een ideale uitvalsbasis voor reizigers die de stad Eygelshoven en de omliggende regio willen verkennen.

De stad Eygelshoven is gelegen in de provincie Limburg, in het zuidoosten van Nederland. De stad ligt dicht bij de grens met Duitsland en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De nabijgelegen stad Heerlen ligt op slechts enkele kilometers afstand en is gemakkelijk te bereiken met de trein vanaf Station Eygelshoven Markt.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Eygelshoven Markt wordt bediend door stoptreinen van vervoerder Arriva. De treinen op dit station rijden op de lijn tussen Heerlen en Herzogenrath, een stad net over de grens in Duitsland. De treinen rijden doordeweeks en in het weekend overdag twee keer per uur in beide richtingen. In de avonduren en op zondagochtend rijden de treinen één keer per uur.

Reizigers kunnen vanaf Station Eygelshoven Markt eenvoudig overstappen op andere treinen in Heerlen of Herzogenrath. Vanuit Heerlen zijn er directe verbindingen naar onder andere Maastricht, Sittard, Valkenburg en Kerkrade. Vanuit Herzogenrath zijn er directe verbindingen naar Aken en verder naar andere bestemmingen in Duitsland.

Parkeermogelijkheden

In de buurt van Station Eygelshoven Markt zijn er diverse parkeermogelijkheden voor reizigers die met de auto komen. Er is een parkeerterrein direct naast het station, waar gratis geparkeerd kan worden. Daarnaast zijn er in de directe omgeving van het station diverse parkeerplaatsen en -garages waar tegen betaling geparkeerd kan worden.

Reizigers die langere tijd willen parkeren, kunnen gebruikmaken van de P+R-voorzieningen bij het station. Hier kunnen zij hun auto parkeren en vervolgens met de trein verder reizen naar hun bestemming. De P+R-voorzieningen zijn doorgaans goedkoper dan parkeren in het centrum van de stad.

Fietsenstalling

Station Eygelshoven Markt beschikt over een fietsenstalling waar reizigers hun fiets veilig en droog kunnen stallen. De fietsenstalling is gelegen aan de voorzijde van het station en is gratis te gebruiken. Reizigers kunnen hier hun fiets stallen tijdens hun treinreis of tijdens een bezoek aan de stad Eygelshoven.

Restaurants en winkels in de buurt

In de directe omgeving van Station Eygelshoven Markt zijn diverse restaurants en winkels te vinden. Aan de Marktstraat, waar het station aan gelegen is, zijn diverse winkels en horecagelegenheden te vinden. Reizigers kunnen hier terecht voor een snelle hap, een uitgebreide maaltijd of om inkopen te doen.

Enkele voorbeelden van restaurants in de buurt van het station zijn een pizzeria, een Chinees-Indisch restaurant en diverse cafetaria’s. Daarnaast zijn er diverse supermarkten, bakkerijen en andere winkels te vinden in de directe omgeving van het station.

Hotels in de buurt

Er zijn diverse hotels en andere accommodaties te vinden in de buurt van Station Eygelshoven Markt. Reizigers die willen overnachten in de stad Eygelshoven kunnen kiezen uit verschillende hotels, bed & breakfasts en vakantiewoningen in de omgeving. Enkele voorbeelden van hotels in de buurt van het station zijn Hotel Winselerhof, Hotel Kasteel Terworm en Hotel De Zevende Hemel.

Daarnaast zijn er in de nabijgelegen stad Heerlen diverse andere hotels en accommodaties te vinden, die gemakkelijk te bereiken zijn met de trein vanaf Station Eygelshoven Markt.

Station Eygelshoven Markt is een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio en biedt diverse voorzieningen en faciliteiten voor een comfortabele reis. Met zijn centrale ligging, goede verbindingen en nabijheid van diverse winkels, restaurants en accommodaties is het station een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de stad Eygelshoven en de omliggende regio.

Plaats een reactie