Station Tilburg Reeshof

Station Tilburg Reeshof is een belangrijk knooppunt in de stad Tilburg, gelegen in de wijk Reeshof. Het station werd geopend in 2003 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de wijk en de stad. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Tilburg Reeshof, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

De bouw van Station Tilburg Reeshof begon in 2001 en werd voltooid in 2003. Het station werd ontworpen door architectenbureau Movares en is gebouwd in opdracht van de gemeente Tilburg en de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het station is onderdeel van de spoorlijn Breda – Eindhoven, die in 1863 werd geopend. De komst van het station heeft de bereikbaarheid van de wijk Reeshof sterk verbeterd en heeft bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de wijk.

Ligging in de stad Tilburg Reeshof

Station Tilburg Reeshof is gelegen in het westen van de stad Tilburg, in de wijk Reeshof. De wijk Reeshof is een relatief nieuwe wijk, die sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw is ontwikkeld. Het station ligt aan de rand van de wijk, dichtbij de belangrijke verkeersader Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Het station is goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. In de directe omgeving van het station bevinden zich diverse voorzieningen, zoals winkels, horecagelegenheden en een park.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Tilburg Reeshof wordt bediend door de NS. Er zijn twee perrons, die met een loopbrug met elkaar zijn verbonden. De treinen die op het station stoppen, zijn de Sprinters tussen Breda en Eindhoven. Deze treinen rijden doordeweeks overdag vier keer per uur in beide richtingen. In de avonduren en in het weekend rijden de treinen twee keer per uur. De reistijd naar het centraal station van Tilburg bedraagt ongeveer 10 minuten, naar Breda is het ongeveer 20 minuten en naar Eindhoven ongeveer 30 minuten.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van Station Tilburg Reeshof zijn er diverse parkeermogelijkheden voor de auto. Aan de noordzijde van het station bevindt zich een groot parkeerterrein, waar gratis geparkeerd kan worden. Dit parkeerterrein is bedoeld voor reizigers die met de auto naar het station komen en vervolgens met de trein verder reizen. Aan de zuidzijde van het station zijn er ook enkele parkeerplaatsen beschikbaar. In de omliggende straten is het eveneens mogelijk om gratis te parkeren, maar het aantal beschikbare parkeerplaatsen is hier beperkter.

Fietsenstalling

Station Tilburg Reeshof beschikt over een ruime fietsenstalling aan zowel de noord- als de zuidzijde van het station. De fietsenstallingen zijn gratis te gebruiken en bieden plaats aan honderden fietsen. Er zijn zowel gewone fietsenrekken als fietskluizen beschikbaar. De fietskluizen kunnen tegen betaling worden gebruikt en bieden extra beveiliging voor de gestalde fiets. In de directe omgeving van het station zijn er ook diverse fietspaden en fietsroutes, waardoor het station goed bereikbaar is met de fiets.

Restaurants en winkels

In de directe omgeving van Station Tilburg Reeshof zijn er diverse horecagelegenheden en winkels te vinden. Aan de noordzijde van het station bevindt zich een klein winkelcentrum met onder andere een supermarkt, een bakker, een drogisterij en enkele eetgelegenheden. Aan de zuidzijde van het station zijn er enkele cafés en restaurants te vinden, waar reizigers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. In de wijk Reeshof zijn er verder diverse winkelcentra en horecagelegenheden te vinden, die op loop- of fietsafstand van het station liggen.

Hotels in de buurt

Er zijn enkele hotels in de buurt van Station Tilburg Reeshof waar reizigers kunnen overnachten. Op ongeveer 2 kilometer afstand van het station bevindt zich een hotel, dat zowel met de auto als met de fiets goed bereikbaar is. In het centrum van Tilburg, op ongeveer 6 kilometer afstand van het station, zijn er diverse hotels te vinden in verschillende prijsklassen. Vanaf Station Tilburg Reeshof is het centrum van Tilburg eenvoudig te bereiken met de trein of met de bus.

Station Tilburg Reeshof is een belangrijk knooppunt in de stad Tilburg en biedt reizigers diverse voorzieningen en goede verbindingen met de rest van de stad en de omliggende regio. Met de aanwezigheid van parkeermogelijkheden, fietsenstallingen, horecagelegenheden en winkels is het station een prettige plek voor reizigers om te vertrekken of aan te komen.

Plaats een reactie