Station Waddinxveen Noord

Station Waddinxveen Noord is een belangrijk knooppunt in de stad Waddinxveen, gelegen in de provincie Zuid-Holland. Het station werd geopend op 20 mei 1990 en is sindsdien een belangrijke schakel in het openbaar vervoer van de regio. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Waddinxveen Noord, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

Station Waddinxveen Noord werd geopend op 20 mei 1990 als onderdeel van de spoorlijn Gouda – Alphen aan den Rijn. Deze spoorlijn werd aangelegd om de steden Gouda en Alphen aan den Rijn beter met elkaar te verbinden en om de reistijd tussen deze steden te verkorten. Het station werd gebouwd om de inwoners van Waddinxveen Noord een betere toegang tot het openbaar vervoer te bieden en om de groeiende stad beter te ontsluiten.

In de loop der jaren is het station meerdere keren verbouwd en uitgebreid om aan de groeiende vraag naar openbaar vervoer te kunnen voldoen. Zo werd in 2005 een extra perron toegevoegd om meer treinen te kunnen laten stoppen op het station. In 2010 werd het station gemoderniseerd en werden er nieuwe voorzieningen toegevoegd, zoals een fietsenstalling en een parkeerterrein.

Ligging in de stad Waddinxveen Noord

Station Waddinxveen Noord is gelegen in het noordelijke deel van de stad Waddinxveen, vlakbij de wijk Zuidplas. Het station ligt aan de spoorlijn Gouda – Alphen aan den Rijn en is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. In de directe omgeving van het station bevinden zich diverse woonwijken, winkels en bedrijventerreinen.

Vanaf het station is het centrum van Waddinxveen goed bereikbaar met de bus, fiets of te voet. Ook de omliggende steden Gouda en Alphen aan den Rijn zijn eenvoudig te bereiken met de trein vanaf Station Waddinxveen Noord.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Waddinxveen Noord wordt bediend door de treinen van de R-net lijn tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Deze treinen rijden ieder half uur in beide richtingen en zorgen voor een snelle verbinding tussen de steden Gouda, Waddinxveen en Alphen aan den Rijn. De treinen worden geëxploiteerd door de vervoerder Albellio.

Naast de reguliere treindienst zijn er ook enkele spitsdiensten die stoppen op Station Waddinxveen Noord. Deze treinen rijden tijdens de ochtend- en avondspits en zorgen voor extra capaciteit op het drukke traject tussen Gouda en Alphen aan den Rijn.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van Station Waddinxveen Noord zijn er diverse parkeermogelijkheden voor de auto. Aan de voorzijde van het station bevindt zich een parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. Dit parkeerterrein biedt plaats aan ongeveer 100 auto’s en is bedoeld voor reizigers die met de trein verder reizen.

Daarnaast zijn er in de nabije omgeving van het station diverse straten waar gratis geparkeerd kan worden. Houd er wel rekening mee dat het in sommige straten druk kan zijn en dat het vinden van een parkeerplaats niet altijd eenvoudig is.

Fietsenstalling

Station Waddinxveen Noord beschikt over een overdekte fietsenstalling waar reizigers hun fiets gratis kunnen stallen. De fietsenstalling is gelegen aan de voorzijde van het station en biedt plaats aan ongeveer 200 fietsen. De stalling is voorzien van verlichting en camerabewaking om de veiligheid van de gestalde fietsen te waarborgen.

Restaurants en winkels in de buurt

In de directe omgeving van Station Waddinxveen Noord zijn er diverse restaurants en winkels te vinden. Op loopafstand van het station bevindt zich een klein winkelcentrum met onder andere een supermarkt, een bakker, een drogisterij en een kapper. Daarnaast zijn er enkele horecagelegenheden in de buurt, zoals een pizzeria, een Chinees restaurant en een snackbar.

Voor een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca kunnen reizigers terecht in het centrum van Waddinxveen, dat op ongeveer 2 kilometer afstand van het station ligt. Hier zijn diverse winkelstraten en pleinen met een ruim aanbod aan winkels, restaurants en cafés.

Hotels in de buurt

In de directe omgeving van Station Waddinxveen Noord zijn er geen hotels te vinden. Reizigers die op zoek zijn naar een overnachtingsmogelijkheid kunnen terecht in de omliggende steden Gouda en Alphen aan den Rijn, waar diverse hotels en bed & breakfasts te vinden zijn. Beide steden zijn eenvoudig te bereiken met de trein vanaf Station Waddinxveen Noord.

Station Waddinxveen Noord is een belangrijk knooppunt in de stad Waddinxveen en biedt reizigers diverse voorzieningen en goede verbindingen met de omliggende steden. Met de trein, bus, auto of fiets is het station goed bereikbaar en in de directe omgeving zijn er diverse winkels, restaurants en parkeermogelijkheden te vinden.

Plaats een reactie