Station Apeldoorn Osseveld

Station Apeldoorn Osseveld is een relatief jong station in de stad Apeldoorn, gelegen in de wijk Osseveld. Het station werd geopend op 10 december 2006 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Apeldoorn, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

Station Apeldoorn Osseveld is geopend op 10 december 2006 als onderdeel van de spoorlijn Apeldoorn – Deventer. Het station is ontworpen door architectenbureau Movares en heeft een eenvoudig, maar functioneel ontwerp. Het station bestaat uit twee perrons, die met een loopbrug met elkaar verbonden zijn. De loopbrug is voorzien van een lift, waardoor het station ook toegankelijk is voor mindervaliden. Het station is gebouwd om de bereikbaarheid van de omliggende wijken Osseveld en Woudhuis te verbeteren en om de druk op het centrale station van Apeldoorn te verminderen.

Ligging in de stad Apeldoorn

Station Apeldoorn Osseveld ligt in het oosten van de stad Apeldoorn, in de wijk Osseveld. De wijk Osseveld is een relatief jonge wijk, die voornamelijk bestaat uit eengezinswoningen en enkele appartementencomplexen. Het station ligt aan de Laan van Osseveld, een belangrijke verkeersader in de wijk. In de directe omgeving van het station bevinden zich diverse voorzieningen, zoals een winkelcentrum, scholen en sportfaciliteiten. Het station is goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Apeldoorn Osseveld wordt bediend door stoptreinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS). De treinen rijden op het traject Apeldoorn – Deventer en stoppen ook op de tussenliggende stations Twello en Apeldoorn De Maten. De treinen rijden doorgaans twee keer per uur in beide richtingen. In de spitsuren kan dit oplopen tot vier keer per uur. De reistijd van Station Apeldoorn Osseveld naar het centrale station van Apeldoorn bedraagt ongeveer 5 minuten, terwijl de reistijd naar station Deventer ongeveer 15 minuten bedraagt.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van Station Apeldoorn Osseveld zijn er diverse parkeermogelijkheden voor de auto. Aan de Laan van Osseveld bevindt zich een parkeerterrein met gratis parkeerplaatsen. Dit parkeerterrein is bedoeld voor reizigers die met de auto naar het station komen en vervolgens met de trein verder reizen. Daarnaast zijn er in de omliggende straten ook voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat in sommige straten een parkeervergunning vereist is.

Fietsenstalling

Station Apeldoorn Osseveld beschikt over een fietsenstalling, waar reizigers hun fiets gratis kunnen stallen. De fietsenstalling bevindt zich aan de westzijde van het station, nabij de ingang van het perron. Er is voldoende capaciteit om een groot aantal fietsen te stallen, waardoor reizigers eenvoudig met de fiets naar het station kunnen komen.

Restaurants en winkels in de buurt

In de directe omgeving van Station Apeldoorn Osseveld zijn er diverse restaurants en winkels te vinden. Op loopafstand van het station bevindt zich het winkelcentrum ’t Fort, waar onder andere een supermarkt, drogisterij, bakker en bloemist gevestigd zijn. Daarnaast zijn er enkele horecagelegenheden in de buurt, zoals een pizzeria, een Chinees-Indisch restaurant en een snackbar. Voor een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca kunnen reizigers terecht in het centrum van Apeldoorn, dat op ongeveer 10 minuten reizen met de trein ligt.

Hotels in de buurt

Hoewel er in de directe omgeving van Station Apeldoorn Osseveld geen hotels gevestigd zijn, zijn er in de stad Apeldoorn diverse overnachtingsmogelijkheden te vinden. De meeste hotels bevinden zich in of nabij het centrum van Apeldoorn, op ongeveer 10 minuten reizen met de trein vanaf Station Apeldoorn Osseveld. Enkele voorbeelden van hotels in Apeldoorn zijn het Van der Valk Hotel Apeldoorn, Fletcher Hotel Apeldoorn en het Bastion Hotel Apeldoorn Het Loo. Daarnaast zijn er ook diverse bed & breakfasts en vakantieparken in de omgeving van Apeldoorn te vinden.

Station Apeldoorn Osseveld is een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio Apeldoorn. Met zijn gunstige ligging, goede bereikbaarheid en diverse voorzieningen in de buurt, is het station een ideale uitvalsbasis voor zowel forenzen als toeristen. De komende jaren zal het station naar verwachting verder groeien, waardoor het een nog belangrijkere rol zal gaan spelen in het openbaar vervoer in de regio.

Plaats een reactie