Station Heerlen Woonboulevard

Station Heerlen Woonboulevard is een relatief jong treinstation in de stad Heerlen, gelegen in de provincie Limburg. Het station werd geopend in 2010 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers die de woonboulevard van Heerlen willen bezoeken. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Heerlen, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

Station Heerlen Woonboulevard werd geopend op 31 januari 2010. Het station is ontstaan uit de wens om de bereikbaarheid van de woonboulevard in Heerlen te verbeteren. De woonboulevard is een groot winkelgebied met diverse meubelzaken, bouwmarkten en andere woonwinkels. Voorheen was dit gebied voornamelijk bereikbaar met de auto, maar met de komst van het station is het nu ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De bouw van het station heeft enige tijd in beslag genomen. In 2008 werd begonnen met de bouw van het station en de aanleg van de sporen. In 2009 werd het stationsgebouw opgeleverd en in januari 2010 werd het station officieel geopend. Sindsdien is het station een belangrijk knooppunt voor reizigers die de woonboulevard willen bezoeken.

Ligging in de stad Heerlen

Station Heerlen Woonboulevard ligt aan de zuidkant van de stad Heerlen, vlakbij de woonboulevard. Het station ligt aan de spoorlijn tussen Heerlen en Herzogenrath, een Duitse stad net over de grens. Het station ligt op ongeveer 2,5 kilometer afstand van het centrum van Heerlen en is daarmee een van de twee treinstations in de stad, naast het centraal station van Heerlen.

De ligging van het station is ideaal voor bezoekers van de woonboulevard. Het station ligt op loopafstand van de winkels en er zijn diverse bushaltes in de buurt, waardoor het station goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Daarnaast is het station ook goed bereikbaar met de auto, dankzij de nabijgelegen snelweg A76 en de provinciale weg N281.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Heerlen Woonboulevard wordt bediend door stoptreinen van Arriva. Er zijn twee treindiensten die het station aandoen:

  • Stoptrein S1: Maastricht Randwyck – Heerlen – Heerlen Woonboulevard – Herzogenrath
  • Stoptrein S2: Maastricht – Heerlen – Heerlen Woonboulevard – Kerkrade Centrum

De treinen rijden doordeweeks overdag twee keer per uur in beide richtingen. In de avonduren en in het weekend rijden de treinen één keer per uur. Hierdoor is het station goed bereikbaar voor reizigers die de woonboulevard willen bezoeken.

Parkeermogelijkheden

In de buurt van Station Heerlen Woonboulevard zijn er diverse parkeermogelijkheden voor de auto. Er is een groot parkeerterrein bij de woonboulevard, waar gratis geparkeerd kan worden. Dit parkeerterrein ligt op loopafstand van het station en is daarmee een ideale parkeerplaats voor reizigers die met de auto naar het station komen.

Daarnaast zijn er in de directe omgeving van het station enkele kleinere parkeerplaatsen waar ook gratis geparkeerd kan worden. Deze parkeerplaatsen zijn voornamelijk bedoeld voor bezoekers van de omliggende bedrijven, maar kunnen ook gebruikt worden door reizigers die met de auto naar het station komen.

Fietsenstalling

Bij Station Heerlen Woonboulevard is er een fietsenstalling aanwezig. Deze fietsenstalling is gratis te gebruiken en biedt plaats aan ongeveer 100 fietsen. De fietsenstalling is overdekt en voorzien van verlichting, waardoor het een veilige plek is om de fiets te stallen. De fietsenstalling ligt direct naast het station, waardoor het een ideale plek is voor reizigers die met de fiets naar het station komen.

Restaurants en winkels in de buurt

Zoals eerder genoemd, ligt Station Heerlen Woonboulevard vlakbij de woonboulevard van Heerlen. Hier zijn diverse winkels te vinden, zoals meubelzaken, bouwmarkten en andere woonwinkels. Daarnaast zijn er ook enkele horecagelegenheden te vinden op de woonboulevard, zoals een McDonald’s en een Subway. Deze horecagelegenheden zijn ideaal voor reizigers die voor of na hun bezoek aan de woonboulevard iets willen eten of drinken.

In de directe omgeving van het station zijn er verder enkele kleinere winkels en horecagelegenheden te vinden. Zo is er een tankstation met een kleine winkel en een broodjeszaak op loopafstand van het station. Hier kunnen reizigers terecht voor een snelle snack of een kop koffie.

Hotels in de buurt

Er zijn enkele hotels in de buurt van Station Heerlen Woonboulevard waar reizigers kunnen overnachten. Een van de dichtstbijzijnde hotels is het Bastion Hotel Heerlen, dat op ongeveer 1,5 kilometer afstand van het station ligt. Dit hotel biedt comfortabele kamers en diverse faciliteiten, zoals een restaurant, een bar en gratis parkeergelegenheid.

Daarnaast zijn er in het centrum van Heerlen diverse andere hotels te vinden, zoals het Van der Valk Hotel Heerlen en het Tulip Inn Heerlen City Centre. Deze hotels liggen op ongeveer 2,5 kilometer afstand van Station Heerlen Woonboulevard en zijn daarmee ook goed bereikbaar voor reizigers die in de buurt van het station willen overnachten.

Station Heerlen Woonboulevard is een belangrijk knooppunt voor reizigers die de woonboulevard van Heerlen willen bezoeken. Met de diverse treinverbindingen, parkeermogelijkheden en faciliteiten in de buurt is het station goed bereikbaar en een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de woonboulevard.

Plaats een reactie