Station Helmond ’t Hout

Station Helmond ’t Hout is een belangrijk spoorwegstation in de stad Helmond, gelegen in de wijk ’t Hout. Het station werd geopend op 10 december 1995 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Helmond ’t Hout, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

Station Helmond ’t Hout werd geopend op 10 december 1995 als onderdeel van de spoorlijn Eindhoven – Venlo. Het station werd gebouwd om de groeiende wijk ’t Hout beter te bedienen en om de reistijd tussen Eindhoven en Venlo te verkorten. Het station is ontworpen door architect ir. K. van der Gaast, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van andere stations in Nederland, zoals station Eindhoven en station Tilburg Universiteit.

In de loop der jaren is het station meerdere keren aangepast en uitgebreid om aan de groeiende vraag van reizigers te voldoen. Zo werd in 2006 een extra perron toegevoegd om meer treinen te kunnen verwerken en werd in 2012 de fietsenstalling uitgebreid.

Ligging in de stad Helmond ’t Hout

Station Helmond ’t Hout is gelegen in de wijk ’t Hout, in het noorden van de stad Helmond. De wijk ’t Hout is een relatief jonge wijk, die voornamelijk bestaat uit eengezinswoningen en enkele bedrijventerreinen. Het station ligt aan de noordzijde van de wijk, nabij de kruising van de Europaweg en de Mierloseweg. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten fietsen naar het centrum van Helmond.

De ligging van het station zorgt ervoor dat het goed bereikbaar is voor zowel inwoners van ’t Hout als voor reizigers uit omliggende wijken en dorpen. Daarnaast is het station een belangrijk knooppunt voor busvervoer in de regio, met diverse buslijnen die het station aandoen.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Helmond ’t Hout wordt bediend door stoptreinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS). De belangrijkste verbindingen vanaf het station zijn de stoptreinen tussen Eindhoven en Venlo, die elk half uur vertrekken. Daarnaast zijn er tijdens de spits extra treinen die het station aandoen, waardoor er op dat moment een kwartierdienst is.

De reistijd vanaf station Helmond ’t Hout naar Eindhoven bedraagt ongeveer 15 minuten, terwijl de reistijd naar Venlo ongeveer 35 minuten is. Vanaf Eindhoven en Venlo zijn er goede aansluitingen op andere treinen, waardoor reizigers vanaf station Helmond ’t Hout eenvoudig naar andere bestemmingen in Nederland kunnen reizen.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van station Helmond ’t Hout zijn er diverse parkeermogelijkheden voor auto’s. Aan de noordzijde van het station, aan de Europaweg, is een groot parkeerterrein waar reizigers gratis hun auto kunnen parkeren. Dit parkeerterrein biedt plaats aan ongeveer 200 auto’s en is doorgaans voldoende om aan de vraag te voldoen.

Daarnaast zijn er in de omliggende straten van het station ook parkeermogelijkheden, al zijn deze vaak beperkt tot vergunninghouders of betaald parkeren. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van het parkeerterrein aan de Europaweg.

Fietsenstalling

Station Helmond ’t Hout beschikt over een ruime fietsenstalling, die in 2012 is uitgebreid om aan de groeiende vraag te voldoen. De fietsenstalling biedt plaats aan ongeveer 500 fietsen en is gelegen aan de noordzijde van het station, direct naast het parkeerterrein voor auto’s. De fietsenstalling is gratis te gebruiken en wordt regelmatig gecontroleerd op achtergelaten fietsen, om zo voldoende ruimte te blijven bieden aan reizigers die hun fiets willen stallen.

Restaurants en winkels in de buurt

In de directe omgeving van station Helmond ’t Hout zijn er enkele restaurants en winkels te vinden. Aan de Europaweg, op loopafstand van het station, zijn er enkele eetgelegenheden, waaronder een pizzeria en een Chinees-Indisch restaurant. Daarnaast zijn er enkele winkels, waaronder een supermarkt en een bakkerij, te vinden in de nabijgelegen woonwijk.

Voor een uitgebreider aanbod aan restaurants en winkels kunnen reizigers het beste naar het centrum van Helmond gaan, dat op ongeveer 10 minuten fietsen van het station ligt. Hier zijn diverse winkelstraten en horecagelegenheden te vinden, waaronder caf├ęs, restaurants en lunchrooms.

Hotels in de buurt

Er zijn enkele hotels te vinden in de omgeving van station Helmond ’t Hout, al zijn deze voornamelijk gelegen in het centrum van Helmond. Enkele voorbeelden van hotels in de buurt zijn Hotel West-Ende, Hotel Restaurant St. Lambert en Hotel Golden Tulip West-Ende. Deze hotels zijn allemaal gelegen op ongeveer 10 minuten fietsen van het station en bieden diverse faciliteiten, zoals gratis wifi, een restaurant en een bar.

Daarnaast zijn er in de omliggende dorpen en steden, zoals Mierlo en Eindhoven, ook diverse hotels te vinden die goed bereikbaar zijn vanaf station Helmond ’t Hout. Reizigers die op zoek zijn naar een overnachtingsmogelijkheid in de buurt van het station kunnen het beste online zoeken naar beschikbare hotels en de prijzen en faciliteiten vergelijken.

Conclusie

Station Helmond ’t Hout is een belangrijk spoorwegstation in de stad Helmond, gelegen in de wijk ’t Hout. Het station biedt goede verbindingen met Eindhoven en Venlo en is een belangrijk knooppunt voor busvervoer in de regio. Met diverse parkeermogelijkheden, een ruime fietsenstalling en enkele restaurants en winkels in de buurt, is het station een prettige locatie voor reizigers in de regio Helmond. Hoewel er enkele hotels in de omgeving te vinden zijn, is het aanbod beperkt en kunnen reizigers het beste naar het centrum van Helmond of omliggende dorpen en steden gaan voor een overnachting.

Plaats een reactie