Station Hilversum Media Park

Station Hilversum Media Park is een belangrijk treinstation in de stad Hilversum, gelegen in de provincie Noord-Holland. Het station is van groot belang voor de vele werknemers en bezoekers van het nabijgelegen Media Park, waar veel Nederlandse mediabedrijven gevestigd zijn. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Hilversum Media Park, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

Station Hilversum Media Park is geopend op 28 mei 1974 onder de naam Station Hilversum NOS, verwijzend naar de Nederlandse Omroep Stichting die in het Media Park gevestigd is. Het station werd geopend om de bereikbaarheid van het Media Park te verbeteren en om te zorgen voor een betere ontsluiting van de stad Hilversum. In 1999 werd de naam van het station gewijzigd naar Station Hilversum Noord, om verwarring met het nabijgelegen Station Hilversum te voorkomen. In 2013 kreeg het station zijn huidige naam, Station Hilversum Media Park, om de verbondenheid met het Media Park te benadrukken.

Ligging in de stad Hilversum Media Park

Station Hilversum Media Park ligt aan de noordkant van de stad Hilversum, op ongeveer 2 kilometer afstand van het centrum. Het station ligt aan de spoorlijn Hilversum – Utrecht, tussen Station Hilversum en Station Hollandsche Rading. Het Media Park, waar veel Nederlandse mediabedrijven gevestigd zijn, ligt op loopafstand van het station. Hierdoor is het station een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van het Media Park voor zowel werknemers als bezoekers.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Hilversum Media Park wordt bediend door de Nederlandse Spoorwegen (NS). Er stoppen twee treinseries op het station: de Sprinter tussen Utrecht Centraal en Hilversum en de Sprinter tussen Utrecht Centraal en Weesp. Deze treinen rijden doordeweeks overdag vier keer per uur in beide richtingen, in de avonduren en in het weekend twee keer per uur. Hierdoor is er een goede verbinding met zowel Utrecht als Amsterdam en andere omliggende steden.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van Station Hilversum Media Park zijn er verschillende parkeermogelijkheden voor de auto. Aan de noordzijde van het station is een groot parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. Dit parkeerterrein is voornamelijk bedoeld voor werknemers van het Media Park, maar kan ook gebruikt worden door bezoekers van het station. Aan de zuidzijde van het station is een kleiner parkeerterrein waar eveneens gratis geparkeerd kan worden. Daarnaast zijn er in de directe omgeving van het station enkele parkeerplaatsen op straat, waar tegen betaling geparkeerd kan worden.

Fietsenstalling

Station Hilversum Media Park beschikt over een fietsenstalling aan de noordzijde van het station. Deze fietsenstalling is gratis en biedt plaats aan ongeveer 200 fietsen. De stalling is overdekt en wordt beheerd door de gemeente Hilversum. Hierdoor kunnen reizigers hun fiets veilig en droog stallen tijdens hun treinreis.

Restaurants en winkels

In de directe omgeving van Station Hilversum Media Park zijn er enkele horecagelegenheden en winkels te vinden. Op het Media Park zelf zijn diverse restaurants en cafés gevestigd, waar zowel werknemers als bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er op het Media Park enkele winkels te vinden, waaronder een supermarkt en een kiosk. In de nabije omgeving van het station zijn er verder enkele lokale winkels en horecagelegenheden te vinden, zoals een bakker, een snackbar en een pizzeria.

Hotels in de buurt

Er zijn verschillende hotels in de buurt van Station Hilversum Media Park waar reizigers kunnen overnachten. Op het Media Park zelf is het NH Hotel gevestigd, een viersterrenhotel met uitgebreide faciliteiten zoals een restaurant, een bar en vergaderzalen. In de nabije omgeving van het station zijn er verder enkele kleinere hotels en bed & breakfasts te vinden, zoals Hotel Villa Trompenberg en Hotel Ravel. Deze accommodaties bieden een comfortabel verblijf op korte afstand van het station en het Media Park.

Station Hilversum Media Park is een belangrijk knooppunt voor de vele werknemers en bezoekers van het Media Park in Hilversum. Met goede treinverbindingen, parkeermogelijkheden en faciliteiten in de directe omgeving is het station een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Media Park of de stad Hilversum.

Plaats een reactie