Station Nijmegen Goffert

Station Nijmegen Goffert is een relatief jong treinstation in de stad Nijmegen, gelegen in de wijk Goffert. Het station werd geopend op 4 januari 2009 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Nijmegen Goffert, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

De plannen voor de bouw van Station Nijmegen Goffert werden in 2006 gepresenteerd door de gemeente Nijmegen en de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het doel van het nieuwe station was om de bereikbaarheid van de wijk Goffert en het gelijknamige stadion te verbeteren. Daarnaast moest het station de druk op het centrale station van Nijmegen verminderen. De bouw van het station begon in 2008 en werd in januari 2009 voltooid. Het station werd feestelijk geopend op 4 januari 2009 door de toenmalige burgemeester van Nijmegen, Thom de Graaf, en de president-directeur van de NS, Bert Meerstadt.

Ligging in de stad Nijmegen Goffert

Station Nijmegen Goffert is gelegen in de wijk Goffert, ten zuidwesten van het stadscentrum van Nijmegen. Het station ligt aan de spoorlijn Nijmegen – ‘s-Hertogenbosch, tussen de stations Nijmegen en Nijmegen Dukenburg. De wijk Goffert is een belangrijke woon- en werkgebied in Nijmegen, met onder andere het Goffertpark, het Goffertstadion (thuisbasis van voetbalclub NEC) en diverse kantoren en bedrijven in de directe omgeving van het station. Het station is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met diverse buslijnen die in de buurt van het station stoppen.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Nijmegen Goffert wordt bediend door de stoptreinen van de NS op de trajecten Nijmegen – ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen – Deurne. Deze treinen stoppen elk half uur op het station, waardoor er een goede verbinding is met de omliggende steden en dorpen. Daarnaast is er een goede aansluiting op het centrale station van Nijmegen, waar reizigers kunnen overstappen op andere treinen naar diverse bestemmingen in Nederland.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van Station Nijmegen Goffert zijn er diverse parkeermogelijkheden voor automobilisten. Aan de noordzijde van het station is een parkeerterrein met ruimte voor ongeveer 100 auto’s. Dit parkeerterrein is gratis en biedt een goede mogelijkheid om de auto te parkeren en vervolgens met de trein verder te reizen. Daarnaast zijn er in de omliggende straten en wijken ook parkeermogelijkheden, al zijn deze vaak beperkt en soms betaald.

Fietsenstalling

Station Nijmegen Goffert beschikt over een fietsenstalling aan de noordzijde van het station. Deze fietsenstalling biedt plaats aan ongeveer 200 fietsen en is gratis te gebruiken. De stalling is overdekt en voorzien van verlichting, waardoor het een veilige en comfortabele plek is om de fiets te stallen tijdens het reizen met de trein.

Restaurants en winkels in de buurt

In de directe omgeving van Station Nijmegen Goffert zijn er diverse restaurants en winkels te vinden. Op loopafstand van het station bevindt zich een klein winkelcentrum met onder andere een supermarkt, een bakker, een drogisterij en enkele eetgelegenheden. Daarnaast zijn er in de wijk Goffert diverse andere restaurants en cafés te vinden, waar reizigers terecht kunnen voor een hapje en een drankje voor of na hun treinreis.

Hotels in de buurt

Hoewel er in de directe omgeving van Station Nijmegen Goffert geen hotels zijn gevestigd, zijn er in de stad Nijmegen diverse overnachtingsmogelijkheden te vinden. De meeste hotels bevinden zich in het centrum van de stad, op enkele kilometers afstand van het station. Reizigers kunnen vanaf Station Nijmegen Goffert eenvoudig met de trein of bus naar het centrum van Nijmegen reizen, waar zij een ruime keuze hebben uit verschillende hotels en andere accommodaties.

Station Nijmegen Goffert is een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio Nijmegen en biedt diverse faciliteiten en voorzieningen voor een comfortabele treinreis. Met goede parkeermogelijkheden, een fietsenstalling en diverse winkels en restaurants in de buurt, is het station een prettige plek om te vertrekken of aan te komen met de trein.

Plaats een reactie