Station Waddinxveen Triangel

Station Waddinxveen Triangel is een relatief nieuw treinstation in de stad Waddinxveen, gelegen in de provincie Zuid-Holland. Het station werd geopend op 10 september 2017 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio. In dit artikel wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van het station, de ligging in de stad Waddinxveen Triangel, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

De aanleg van Station Waddinxveen Triangel is onderdeel van het project R-net, een samenwerkingsverband tussen de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten in de regio en vervoerders. Het doel van R-net is om een hoogwaardig openbaar vervoernetwerk te realiseren in de Randstad. Station Waddinxveen Triangel is hier een belangrijk onderdeel van, omdat het de bereikbaarheid van de stad Waddinxveen en de omliggende regio aanzienlijk verbetert.

De bouw van het station begon in 2016 en werd in september 2017 voltooid. Het station is ontworpen door architectenbureau Movares en kenmerkt zich door een moderne uitstraling met veel glas en staal. Het station is voorzien van diverse faciliteiten, zoals een overdekte fietsenstalling, een parkeerterrein en een bushalte.

Ligging in de stad Waddinxveen Triangel

Station Waddinxveen Triangel is gelegen in de gelijknamige wijk Triangel, een nieuwbouwwijk in het zuidwesten van Waddinxveen. De wijk is in ontwikkeling en zal uiteindelijk uit ongeveer 2700 woningen bestaan. Het station ligt aan de spoorlijn Gouda – Alphen aan den Rijn en is daarmee een belangrijke schakel tussen deze twee steden. Daarnaast is het station ook goed bereikbaar vanuit andere delen van Waddinxveen en omliggende plaatsen zoals Boskoop en Reeuwijk.

De ligging van het station is gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen in de wijk Triangel. Zo zijn er diverse scholen, sportfaciliteiten en winkels op loopafstand van het station. Ook het centrum van Waddinxveen is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Waddinxveen Triangel wordt bediend door de treinen van de R-net verbinding tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Deze treinen rijden in een halfuursdienst en stoppen ook op de tussenliggende stations Waddinxveen en Boskoop. In de spitsuren rijden er extra treinen, waardoor er een kwartierdienst ontstaat. De treinen worden geëxploiteerd door vervoerder Albellio, in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Vanaf Station Waddinxveen Triangel is het mogelijk om zonder overstap naar zowel Gouda als Alphen aan den Rijn te reizen. In Gouda kan er overgestapt worden op treinen richting Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. In Alphen aan den Rijn kan er overgestapt worden op treinen richting Leiden en Schiphol.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van Station Waddinxveen Triangel zijn er diverse parkeermogelijkheden voor de auto. Aan de noordzijde van het station is een parkeerterrein met ruimte voor ongeveer 100 auto’s. Dit parkeerterrein is gratis en biedt een goede mogelijkheid om te parkeren voor reizigers die met de auto naar het station komen. Daarnaast zijn er in de wijk Triangel diverse parkeerplaatsen op straat, waar ook gratis geparkeerd kan worden.

Fietsenstalling

Station Waddinxveen Triangel beschikt over een overdekte fietsenstalling aan de noordzijde van het station. Deze fietsenstalling biedt plaats aan ongeveer 200 fietsen en is gratis te gebruiken. De stalling is voorzien van verlichting en cameratoezicht, waardoor het een veilige plek is om de fiets te stallen. Daarnaast zijn er ook enkele fietskluizen aanwezig, waar fietsen tegen betaling extra veilig gestald kunnen worden.

Restaurants en winkels in de buurt

In de directe omgeving van Station Waddinxveen Triangel zijn er diverse restaurants en winkels te vinden. In de wijk Triangel zelf zijn enkele horecagelegenheden, zoals een pizzeria en een snackbar. Daarnaast zijn er in het nabijgelegen winkelcentrum Gouweplein diverse winkels en horecagelegenheden te vinden, zoals een supermarkt, een bakker, een slager en diverse kledingwinkels.

Op iets grotere afstand van het station, in het centrum van Waddinxveen, zijn er nog meer restaurants en winkels te vinden. Hier zijn diverse eetgelegenheden, zoals een Chinees restaurant, een sushi restaurant en diverse cafés en lunchrooms. Ook zijn er diverse winkels, zoals een drogisterij, een boekhandel en een elektronicawinkel.

Hotels in de buurt

In de directe omgeving van Station Waddinxveen Triangel zijn er geen hotels te vinden. Reizigers die willen overnachten in de buurt van het station kunnen terecht in omliggende plaatsen zoals Gouda, Boskoop of Alphen aan den Rijn. In deze plaatsen zijn diverse hotels en bed & breakfasts te vinden, variërend van eenvoudige budgetaccommodaties tot luxere hotels. Vanuit deze plaatsen is Station Waddinxveen Triangel goed bereikbaar met de trein of de auto.

Station Waddinxveen Triangel is een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio en biedt diverse faciliteiten en voorzieningen voor een comfortabele reis. Met de treinverbindingen, parkeermogelijkheden, fietsenstalling en nabijgelegen restaurants en winkels is het station een aantrekkelijke locatie voor zowel forenzen als recreatieve reizigers.

Plaats een reactie