Zaandam Kogerveld

Zaandam Kogerveld is een wijk in de gemeente Zaanstad, gelegen in de provincie Noord-Holland. De wijk is gelegen ten noorden van het centrum van Zaandam en wordt begrensd door de spoorlijn Amsterdam – Alkmaar in het westen, de Provincialeweg N203 in het noorden, de wijk Westerwatering in het oosten en de wijk Poelenburg in het zuiden.

Geschiedenis

De wijk Zaandam Kogerveld is ontstaan in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Het gebied was destijds nog grotendeels agrarisch en werd gebruikt voor veeteelt en akkerbouw. In de jaren ’60 werd besloten om het gebied te ontwikkelen tot een woonwijk, om zo de groeiende vraag naar woningen in de regio op te vangen.

De eerste woningen werden gebouwd in de jaren ’70, voornamelijk eengezinswoningen en flats. In de jaren ’80 en ’90 werden er nog meer woningen bijgebouwd, waaronder ook sociale huurwoningen. De wijk groeide uit tot een diverse en levendige woonwijk, met een mix van verschillende woningtypen en bewoners.

Voorzieningen

Zaandam Kogerveld heeft een aantal voorzieningen die het leven in de wijk aangenaam maken. Zo is er een winkelcentrum, het Kogerveldplein, waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. Er zijn verschillende supermarkten, een bakker, een slager en een drogist. Ook zijn er een aantal horecagelegenheden, waaronder een cafetaria en een pizzeria.

Daarnaast heeft de wijk een aantal sportvoorzieningen. Zo is er een sporthal, waar verschillende sporten beoefend kunnen worden, en zijn er diverse sportvelden en -clubs. Ook is er een zwembad, het De Slag, waar je kunt zwemmen en sporten.

Tot slot heeft Zaandam Kogerveld een aantal scholen, waaronder een basisschool en een middelbare school. Ook is er een kinderopvang en een buitenschoolse opvang.

Bereikbaarheid

Zaandam Kogerveld is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende buslijnen die door de wijk rijden en het treinstation Zaandam Kogerveld ligt op loopafstand. Vanaf dit station kun je met de trein naar Amsterdam, Alkmaar en Schiphol.

Ook met de auto is de wijk goed bereikbaar. De wijk ligt vlakbij de A8 en de A10, waardoor je snel naar andere delen van het land kunt rijden. Parkeren in de wijk is over het algemeen geen probleem, er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Wonen in Zaandam Kogerveld

Zaandam Kogerveld is een populaire woonwijk, met een divers aanbod aan woningen. Er zijn eengezinswoningen, flats, appartementen en sociale huurwoningen beschikbaar. De prijzen van de woningen variëren, afhankelijk van het type woning en de locatie.

De wijk is populair bij gezinnen, vanwege de aanwezigheid van scholen en sportvoorzieningen. Ook is de wijk gunstig gelegen ten opzichte van Amsterdam, waardoor het een aantrekkelijke woonlocatie is voor mensen die in de hoofdstad werken.

Conclusie

Zaandam Kogerveld is een levendige en diverse woonwijk, met een goede mix van woningen, voorzieningen en bewoners. De wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, en biedt een aantal sportvoorzieningen, scholen en winkels. Het is een populaire woonlocatie, met name onder gezinnen en mensen die in Amsterdam werken.

Plaats een reactie