Station Arnhem Presikhaaf

Station Arnhem Presikhaaf is een belangrijk spoorwegstation in de stad Arnhem, gelegen in de wijk Presikhaaf. Het station werd geopend op 2 juni 1969 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Arnhem Presikhaaf, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van het station

Station Arnhem Presikhaaf werd geopend op 2 juni 1969 als onderdeel van de spoorlijn Arnhem – Zutphen. Het station werd gebouwd om de groeiende wijk Presikhaaf beter te bedienen en om de reistijd tussen Arnhem en Zutphen te verkorten. In de loop der jaren is het station meerdere keren verbouwd en uitgebreid om aan de groeiende vraag van reizigers te voldoen. In 2006 werd het station gemoderniseerd en kreeg het een nieuw uiterlijk. De perrons werden verhoogd en er werden nieuwe abri’s geplaatst. Ook werd er een nieuwe fietsenstalling gebouwd en werden de parkeermogelijkheden voor auto’s uitgebreid.

Ligging in de stad Arnhem Presikhaaf

Station Arnhem Presikhaaf ligt in het noordoosten van de stad Arnhem, in de wijk Presikhaaf. De wijk Presikhaaf is een van de grootste wijken van Arnhem en heeft een gevarieerde bevolkingssamenstelling. Het station ligt aan de rand van de wijk, dichtbij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het winkelcentrum Presikhaaf. Het station is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met meerdere buslijnen die in de directe omgeving van het station stoppen. Ook is het station goed bereikbaar met de fiets en de auto, met voldoende parkeermogelijkheden in de buurt.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Arnhem Presikhaaf wordt bediend door de treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en Arriva. Er zijn twee perrons, met in totaal vier sporen. De treinen van de NS rijden op de spoorlijn Arnhem – Zutphen en stoppen op station Arnhem Presikhaaf. De treinen van Arriva rijden op de spoorlijn Arnhem – Tiel en stoppen ook op dit station. De treinen rijden over het algemeen twee keer per uur in beide richtingen, met tijdens de spits extra treinen om de drukte op te vangen.

De belangrijkste bestemmingen die vanaf station Arnhem Presikhaaf bereikbaar zijn, zijn Arnhem Centraal, Zutphen, Tiel en Nijmegen. Vanaf Arnhem Centraal zijn er goede verbindingen naar andere steden in Nederland, zoals Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ook zijn er vanaf Arnhem Centraal internationale treinverbindingen naar Duitsland en België.

Parkeermogelijkheden voor de auto

In de directe omgeving van station Arnhem Presikhaaf zijn er voldoende parkeermogelijkheden voor auto’s. Er is een groot parkeerterrein aan de westzijde van het station, waar gratis geparkeerd kan worden. Ook zijn er in de omliggende straten parkeerplaatsen beschikbaar, waar eveneens gratis geparkeerd kan worden. Het is wel aan te raden om op tijd te komen, zeker tijdens de spits, aangezien de parkeerplaatsen snel vol kunnen raken.

Fietsenstalling

Station Arnhem Presikhaaf beschikt over een ruime fietsenstalling, gelegen aan de oostzijde van het station. De fietsenstalling is overdekt en biedt plaats aan honderden fietsen. Het stallen van fietsen is gratis en er zijn ook oplaadpunten voor elektrische fietsen aanwezig. De fietsenstalling wordt regelmatig gecontroleerd door medewerkers van de NS en de gemeente Arnhem, om zo de veiligheid van de gestalde fietsen te waarborgen.

Restaurants en winkels in de buurt

In de directe omgeving van station Arnhem Presikhaaf zijn er diverse restaurants en winkels te vinden. Aan de westzijde van het station, op loopafstand, ligt het winkelcentrum Presikhaaf. Hier zijn onder andere een supermarkt, drogisterij, bakker, slager en diverse kledingwinkels te vinden. Ook zijn er enkele horecagelegenheden, zoals een snackbar, pizzeria en een Chinees restaurant.

Aan de oostzijde van het station, op loopafstand, ligt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Op de campus van de HAN zijn diverse eetgelegenheden te vinden, zoals een kantine, een broodjeszaak en een koffiebar. Ook zijn er enkele winkels op de campus, zoals een boekhandel en een supermarkt.

Hotels in de buurt

Er zijn enkele hotels in de buurt van station Arnhem Presikhaaf waar reizigers kunnen overnachten. Op ongeveer 1,5 kilometer afstand van het station ligt het Van der Valk Hotel Arnhem. Dit hotel beschikt over ruime kamers, een restaurant, een bar en een fitnessruimte. Ook is er gratis parkeergelegenheid bij het hotel.

Op ongeveer 2 kilometer afstand van het station ligt het Postillion Hotel Arnhem. Dit hotel beschikt over comfortabele kamers, een restaurant, een bar en vergaderfaciliteiten. Ook bij dit hotel is er gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Naast deze hotels zijn er in het centrum van Arnhem, op ongeveer 3 kilometer afstand van station Arnhem Presikhaaf, nog meer hotels te vinden. Vanaf het station zijn deze hotels goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets.

Conclusie

Station Arnhem Presikhaaf is een belangrijk spoorwegstation in de stad Arnhem, gelegen in de wijk Presikhaaf. Het station heeft een rijke geschiedenis en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en de auto. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden en een ruime fietsenstalling aanwezig. In de directe omgeving van het station zijn diverse restaurants, winkels en hotels te vinden, waardoor het station een belangrijk knooppunt is voor reizigers in de regio.

Plaats een reactie