Station Reuver

Station Reuver is een spoorwegstation in de Nederlandse plaats Reuver, gelegen in de provincie Limburg. Het station werd geopend op 1 oktober 1865 en is sindsdien een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio. In dit artikel wordt de geschiedenis van het station besproken, de ligging in de stad Reuver, welke treinen er vertrekken en aankomen op het station, wat de parkeermogelijkheden zijn voor de auto in de buurt van het station, of er een fietsenstalling is, welke restaurants en winkels er in de buurt zijn en of er hotels in de buurt zijn om te overnachten.

Geschiedenis van Station Reuver

Station Reuver werd geopend op 1 oktober 1865 als onderdeel van de spoorlijn tussen Roermond en Venlo, aangelegd door de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen (SS). Het oorspronkelijke stationsgebouw was een standaardtype SS 3e klasse, dat op meerdere plaatsen in Nederland werd gebruikt. In 1890 werd het stationsgebouw uitgebreid met een extra verdieping en een goederenloods. In 1910 werd het station opnieuw uitgebreid met een extra wachtkamer en een dienstwoning voor de stationschef.

In de loop der jaren heeft het station diverse verbouwingen en aanpassingen ondergaan. In 1973 werd het stationsgebouw gesloopt en vervangen door een nieuw, moderner gebouw. In 2003 werd het station opnieuw verbouwd en kreeg het zijn huidige uiterlijk. Het stationsgebouw is tegenwoordig in gebruik als kantoorruimte en er is een kleine kiosk aanwezig voor de verkoop van eten, drinken en tijdschriften.

Ligging in de stad Reuver

Station Reuver is gelegen aan de zuidwestelijke rand van de stad Reuver, nabij de kruising van de Rijksweg (N271) en de spoorlijn Roermond-Venlo. Het station ligt op loopafstand van het centrum van Reuver, waar diverse winkels, horecagelegenheden en andere voorzieningen te vinden zijn. Ook de woonwijken van Reuver zijn goed bereikbaar vanaf het station, zowel te voet als met de fiets of het openbaar vervoer.

Vertrekkende en aankomende treinen

Station Reuver wordt bediend door stoptreinen van Arriva, die op de spoorlijn Roermond-Venlo rijden. Er zijn twee perrons, die bereikbaar zijn via een voetgangerstunnel onder de sporen. De treinen rijden in beide richtingen twee keer per uur, met extra treinen tijdens de spitsuren. De reistijd naar Roermond bedraagt ongeveer 15 minuten, terwijl de reistijd naar Venlo ongeveer 20 minuten is. Vanuit Roermond en Venlo zijn er goede aansluitingen op andere treinen naar diverse bestemmingen in Nederland en Duitsland.

Parkeermogelijkheden

In de directe omgeving van Station Reuver zijn er diverse parkeermogelijkheden voor auto’s. Aan de voorzijde van het station is een kleine parkeerplaats met gratis parkeerplaatsen voor reizigers. Daarnaast zijn er in de nabijgelegen straten en woonwijken ook voldoende parkeerplaatsen te vinden, al kan het hier tijdens drukke periodes soms lastig zijn om een plekje te vinden. Het is aan te raden om tijdig naar het station te komen om verzekerd te zijn van een parkeerplaats.

Fietsenstalling

Station Reuver beschikt over een overdekte fietsenstalling aan de voorzijde van het station. Hier kunnen reizigers hun fiets gratis en veilig stallen tijdens hun treinreis. De fietsenstalling is voorzien van verlichting en er zijn voldoende plekken beschikbaar voor zowel gewone fietsen als elektrische fietsen en bakfietsen. Daarnaast zijn er ook enkele OV-fietsen te huur bij het station, waarmee reizigers eenvoudig hun reis per fiets kunnen vervolgen.

Restaurants en winkels in de buurt

In de directe omgeving van Station Reuver zijn er diverse horecagelegenheden en winkels te vinden. In het stationsgebouw zelf is een kleine kiosk aanwezig, waar reizigers terecht kunnen voor een snelle snack, een kop koffie of een tijdschrift. Op loopafstand van het station zijn er diverse cafés, restaurants en eetgelegenheden te vinden, waar reizigers terecht kunnen voor een uitgebreide maaltijd of een gezellige borrel. Ook het centrum van Reuver, met een ruim aanbod aan winkels en voorzieningen, is goed bereikbaar vanaf het station.

Hotels in de buurt

Reuver beschikt over enkele hotels en bed & breakfasts in de nabije omgeving van het station, waar reizigers kunnen overnachten. Deze accommodaties variëren van eenvoudige kamers tot luxere suites en zijn geschikt voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Daarnaast zijn er in de omliggende plaatsen, zoals Roermond en Venlo, nog meer overnachtingsmogelijkheden te vinden. Het is aan te raden om tijdig een kamer te reserveren, zeker tijdens drukke periodes zoals vakanties en evenementen.

Station Reuver is een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio en biedt diverse voorzieningen en faciliteiten voor een comfortabele reis. Met goede verbindingen naar omliggende steden en dorpen, parkeermogelijkheden en een fietsenstalling, is het station een ideale uitvalsbasis voor zowel woon-werkverkeer als recreatieve reizen. De nabijgelegen horecagelegenheden, winkels en hotels maken het plaatje compleet en zorgen voor een aangenaam verblijf in Reuver.

Plaats een reactie